Neseskylling med vår neseskyller hjelper ved allergi, forkjølelse og tett nese.

Allergi gir ofte rennende og tett nese. Allergi med hovne neseslimhinner kan tette til bihulene og gi bihulebetennelse. Bihulebetennelse utvikler seg ofte i forlengelsen av en vanlig forkjøllese. Med Neilmed neseskyller vil du redusere eller fjerne pollen, støv og allergener fra nesen. Neilmed neseskyller fjerner hevelse i slimhinnen i nesen på en ufarlig og skånsom måte og forebygger bihulebetennelse. Etter at nesen er ren, kan du bruke allerginesespray og få en større effekt av denne. 

Rensing av nesen og bruk av fysiologisk saltvann er behagelig og hindrer både uttørring og hevelse av nesemuslingene. Dersom det er for høy saltløsning tørker nesen ut. For lav saltløsning fører til at neseslimhinnen tar opp vann og hovner opp. 

Før du bruker allerginesespray som Nasonex, Avamys, Rhinocort, Dymista eller andre mmerker, er det en fordel å skylle nesen med saltvann fra NeilMed(CE-godkjent).  Skylling med klemmeflasken er trygt og uten risiko. Du kan oppnå større effekt av allerginesesprayen dersom du skyller nesen først. 

Det er anbafalt å bruke ferdigblandede saltposer fra NeilMed. Videre anbefales det å brke rent vann. Vannet kan kokes før du bruker det. Dette er viktig for å forebygge infeksjoner og gjelder særlig når du er utenfor hjemmet og utenfor Hver og en må vurderer vannet selv. Det er raportert infeksjoner med amøber fra tropiske strøk hvor man har brukt forurenset vann. Les mer.